Uddas dagbok

Uddas dagbok

2018-04-02

Dagbok 2010Posted by Lars-Göran Linde 2018-04-02 12:21:16
Cello är såld, och flyttar till nya hemmet idag! Det känns jättebra att han får en alldeles egen familj! Han åker om en timma.
Alltså får jag bara 4 egna hästar i stallet (Celine, Jahve, Kaifa o Linjett) Paljett o <Temperament e ju inte mina. Jag TRODDE det skulle va 4 egna några dagar, men igår så fölade Paljett och fick en högrest elegant hingstunge! Uddas lille M.
Det var hennes 7e föl, och allt gick enl regelboken. Alla de andra är födda mellan 22.30 och 23.45, men i år så blev det mellan 19-21! Fader är vackre Eclipze och lille M är hans första avkomma!

2018-03-27

Dagbok 2010Posted by Lars-Göran Linde 2018-03-27 15:16:28

Oj va tiden går.

Vi är inne i påskveckan och snön faller! Ja vintern kom sent och våren kommer ännu senare.

Celine går flera dagar i veckan med sin medryttare, inte kan man tro att Celine snart e 20 år, så full av energi som hon är! Tyvärr så är hon nog inte dräktig då hon smalnat av och verkar intresserad av killar!

Paljett har bara 1,5 vecka kvar nu och e bara ute på lite småturer med vagnen. Cello går från klarhet till klarhet, rids ett par dagar i veckan av en ny stalltjej eller av mamma till andra medryttaren. Har ett par (pappa/dotter) som varit och provridit honom och det verkade väldigt lovande, de skulle fundera ett par dagar....... Cello har även varit med på löshoppningen och jisses vilka positiva kommentarer han fick av domare/tränare H. -Detta e inte möjligt, en fjording ska inte kunna hoppa med sådan teknik, han är exellent mm!!!

Jahve har varit med på tömkörningstillfällena vi haft i ridhuset, och i söndags drog han skaklar för första gången!!

Uddas Hector blev tillsalu pga personliga skäl hos nya matte E, så han har jag köpt tillbaks och sålt till världens bästa Viktoria! Och de e redan på gång ut mot någon enklare tävling! För att Vicki skulle få plats i stallet så fick "the one and only" Temperrament komma till mig!!

Så Uddas Jahve 319 och Temperament 227 är stationerade hos mig. Uddas Hector 309 kommer att åka lite mellan oss, men bokas enl överenskommelse!2018-02-24

Dagbok 2010Posted by Lars-Göran Linde 2018-02-24 17:58:46

Har fått fina bilder på Lady Gaga i hennes nya hem. Hon har fått det riktigt bra, och blir ompysslad som den prinsessa hon är!
Har varit ute på 3 korta turer med Cello, han e så härlig att rida, har fått ytterligare ett par förfrågningar på honom, får se hur seriöst det är.....
Jahve tömkördes härom dagen, och idag var vi på löshoppning. Han va lugn som en filbunke på vägen ner, och medan vi väntade. Men sen var han uber laddad, och rusade runt lite innan han började att fokusera på hinderna. När vi sen gick hem så var han laddad och såg spöken överallt!
Paljett blir bara större o större, och magen har börjat ändra form!2018-02-14

Dagbok 2010Posted by Lars-Göran Linde 2018-02-14 21:50:54
Jisses va tiden går, och inget blir gjort......
Har det inte varit regn och slabb, så är det fruset och blankis, känns inte alls motiverande!
Celine går flera dagar i veckan med sin medryttare, dom trotsar allt väder....
Paljett rids inte längre, men vi kör henne fortfarande någon dag i veckan. Hon har nu bara 7 veckor kvar till beräknad fölning, spännande.
Cello är också igång lite, då medryttaren tar han istället för Paljett.
Imorgon så kommer en spekulant och ska provrida han! Håll tummarna.
På tal om spekulanter så är Lady Gaga såld, och flyttar redan på fredag. Hade en trevlig familj här för att titta på båda åringarna. Det var verkligen inget lätt beslut, hjärtat säger ett och hjärnan ett annat....... Linjett el LG, LG el Linjett. Båda har så många fördelar att jag inte kan säja att den ena är bättre än den andra.
Så det var "nostalgin" som fick avgöra Linjett är ju "vårt eget" på tre håll fm, mm och mf, det e ju bara ff (Gandalf) som inte är ägt-uppfött hos oss! Tänkte även så här, jag har ju Jahve e Celine, men har inget efter Paljett. (Och Jahve kan jag använda på Linjett o Kaifa när det är dags)
Jag har fått 2 st nya westernsadlar av en granne/vän. Jag har i många år velat köpa, men inte fått tummarna ur rö...! Jisses va härligt att rida i en westernsadel.

2017-12-27

Dagbok 2010Posted by Lars-Göran Linde 2017-12-27 13:26:23
Sparlåga
Ja häst aktiviteterna är verkligen på sparlåga just nu, det regnar och regnar och regnar. Det är så klabbigt överallt, att man inte kan ta sig fram utan vadarstövlar. Vet verkligen ingen vinter som varit så blöt.
Medryttarna är här dock regelbundet samt Paljett kör vi lite grann också. Förra helgen drog hon några små tomtenissar och tärnor till ridhuset och deras julmys. Vädret då var helt magiskt(den enda dagen denna vinter), knappt 10 cm nysnö och ett par minus, dock för lite för att ta fram släden, men bjällerkrans och åkvagn gick också bra! Även Celine och medryttare L deltog. L var ridande lucia och H gick med som tomte, för att ha extra koll bland alla människor.
Jag fick semester både lillejul och julafton, så det har varit en härlig helg med nära o kära, precis som man vill ha det.
Nu efter helgerna så ska Cello ut på annons, så hoppas jag att han blir såld. Säljer även ett stoföl för en bekant, så hör gärna av er om ni vet någon som e intresserad!

2017-12-01

Dagbok 2010Posted by Lars-Göran Linde 2017-12-01 15:45:49

Cello är hemma igen!! Hans inridning har gått super, och han går fint i alla gångarterna, och hoppar enstaka hinder under ryttare, så nu letar vi aktivt efter ett nytt hem till honom!! Jahve e ganska stabil i tömkörningen nu, så snart dags att utöka med skrammel!!

Det e ganska länge sedan som jag kände de första sparkarna i Paljett, och det e ju bara lite mer än 4 mån till beräknad fölning.

Celine är jag också ganska säker på, men hon är ju bet betydligt senare.

Advents myset infinner sig sakta men säkert.2017-11-10

Dagbok 2010Posted by Lars-Göran Linde 2017-11-10 19:29:01

Jisses en hel månad sedan jag skrev ngt, sorry.

Efter premieringar och utställning, så gick luften ur mig...... så hästeriet har varit på sparlåga ett tag. Jag har inte gjort så mkt med dom. Har börjat tömköra Jahve, och han e jätteduktig. Medryttare L rider Celine flera dagar i veckan, och det går riktigt bra. Paljett körs någon dag i veckan, och rids någon dag i veckan. Småtjejerna är helt avvanda och växer rejält.

Cello har åkt till Viktoria för att bli inriden, och han sköter sig exemplariskt. Det e lite konstigt hade massor av förfrågningar på Tells hingstföl och skulle nog kunna sålt en 6-7 hingstungar, men inget intresse alls på en treårig Valack!!2017-10-07

Dagbok 2010Posted by Lars-Göran Linde 2017-10-07 22:49:48
Mer framgångar!
Idag så var det inofficiell utställning för alla raser i Gånarp, och jag hade anmält 4 hästar dit (3 egna och så Paljett som ju e fars) Först ut var Lady Gaga, som nu är inne i en rejäl växtfas. Hon fick poängen 98787=39p. Sen var det Linjett, och hon gick vidare till Bis!! Nästa dam ut var Paljett, även hon gick vidare till Bis ringen!! Sist ut av våra var Celine Dion med sin proffsiga handler Linn! Även hon gick vidare till Bis!! Jisses 3 av 4 med till Bis ringen!!!
Det var en liten Bis ring, då utställningen endast hade 25 hästar, varav 6 gick till final och 3 av dom var våra!!! På sjätte plats placerades Paljett med poängen 88789=40P!!
På fjärde plats placerades Linjett med poängen 88898=41, hon kan verkligen röra sig den tjejen!! Som reserv Bis placerades Celine Dion med poängen 99987=42!! (samma poäng som vinnaren) Jisses snart 20år och blir endast slagen av en uber söt 3årig welsh mountain!!
Duktiga Linn hade jag anmält till visningsklassen, där hon kom på en fin delad andra plats ( vi har en vinnare och alla andra är 2or) Samtliga som deltog i visningsklassen var riktigt duktiga, och erhöll priser, sponsrade av stuteri Udda! Det e viktigt att sporra den yngre generationen till att visa fram sina hästar. Vi har även visningsklassen som fristående, dvs man behöver inte visa på uts för att deltaga!
Har ju glömt att skriva i mina uppdateringar att Uddas Helium visades på kvalitetstävlan i Bollerup med finfina 98899=43 p extriört Hopp 6,7 och ridning 9788!! Tack Anna-Karin för att du förvaltar han så väl!!

Next »