Uddas dagbok

2018-06-05Dagbok 2010

Posted by Lars-Göran Linde 2018-06-05 21:46:37

Jisses va tiden går, sorry att det inte varit någon uppdatering.

Uddas Manito växer så det knakar, och har kommit in i trotsåldern.... Men han e så himla trevlig och nyfiken, med ett riktigt bra temperament!!

Har ju haft Temperament227, Uddas Hector 309 och Uddas Jahve 319 tillgängliga på station, och det har verkligen varit ett botten år i år! Tre hingstar har betäckt fyra ston..........

Celine e dr med Temperament

Hilde e dr med Jahve

Paljett e dr med Hector

Tezz e dr med Hector

Ytterligare ett el två ston ska ev komma. Både Temperament och Hector har åkt hem till Vicki o Cilla igen. Men e det fler som vill använda dom så kommer dom hit igen. Allt rullar på i en väldig fart. Den största nyheten är väl att Hilde kommer att stanna kvar här på gården.

Hilde har ju sin duktiga medryttare, som ska bli fodervärd till henne, för att testa på hur det är att ha häst. Hon kommer dock att stå kvar i stallet, men ett bra sätt för en ny fjordingfrälst att testa. Celine rids ganska mycket av L, och hon har en riktigt bra kondis nu! Paljett o far e ute på tur flera gånger i veckan.

Jahve ska igång igen i körningen så att han kan komma i vagn och komma ut i stora världen!

Det är torrt verkligen TORRT!!. 30 mm nederbörd sen 1a Mars, betet är avbränt. Men värst är det för heltidsbönderna, säden torkar ihop och blir helt usel. Grässkörden blev mindre än hälften. Någon har tom slagit rågen för att få lite extra foder i vinter! Har nog aldrig varit med om en så kraftig torka så tidigt på året. De senaste veckorna har legat på 30 grader.2018-04-25Dagbok 2010

Posted by Lars-Göran Linde 2018-04-25 23:01:53

Han är döpt!
Uddas Manito heter han! En nyfiken och trevlig kille som är full av bus, han går fin i lina och är himla duktig när han får vara själv i stallet. Paljett har körts några småturer och det går bra, trots att Manito står i stallet o gnäggar!

Celine har varit brunstig och är betäckt med Temperament!
Hilde e Io u Sevi ue Seger har kommit hit, även hon har varit brunstig och är betäckt med Jahve!

I morgon kommer det hit ett sto som ska betäckas med Hector, och så väntas Paljett att komma i brunst i helgen och även hon ska betäckas med Hector. Bra om även de kan följas åt.
Hector har varit med Victoria på sin första "blåbärstävling" och det va plättlätt tyckte han!
Virrpottan Kaifa (allt e farligt...) och Linjett är släppta på sommarbete, sedan en vecka tillbaks.
Även Celine o Hilde är ute dygnet runt, men går bara på gräs någon timma om dagen.
Cello sköter sig riktigt bra i nya hemmet, och han rids ca 4 ggr i veckan, samt att de även tränar för tränare regelbundet! Härligt!!
Celine hålls igång av duktiga L, och även Hilde e ute på lite småturer både med L och nya tjejen V, samt L´s mamma!2018-04-02Dagbok 2010

Posted by Lars-Göran Linde 2018-04-02 12:21:16

Cello är såld, och flyttar till nya hemmet idag! Det känns jättebra att han får en alldeles egen familj! Han åker om en timma.
Alltså får jag bara 4 egna hästar i stallet (Celine, Jahve, Kaifa o Linjett) Paljett o <Temperament e ju inte mina. Jag TRODDE det skulle va 4 egna några dagar, men igår så fölade Paljett och fick en högrest elegant hingstunge! Uddas lille M.
Det var hennes 7e föl, och allt gick enl regelboken. Alla de andra är födda mellan 22.30 och 23.45, men i år så blev det mellan 19-21! Fader är vackre Eclipze och lille M är hans första avkomma!

2018-03-27Dagbok 2010

Posted by Lars-Göran Linde 2018-03-27 15:16:28

Oj va tiden går.

Vi är inne i påskveckan och snön faller! Ja vintern kom sent och våren kommer ännu senare.

Celine går flera dagar i veckan med sin medryttare, inte kan man tro att Celine snart e 20 år, så full av energi som hon är! Tyvärr så är hon nog inte dräktig då hon smalnat av och verkar intresserad av killar!

Paljett har bara 1,5 vecka kvar nu och e bara ute på lite småturer med vagnen. Cello går från klarhet till klarhet, rids ett par dagar i veckan av en ny stalltjej eller av mamma till andra medryttaren. Har ett par (pappa/dotter) som varit och provridit honom och det verkade väldigt lovande, de skulle fundera ett par dagar....... Cello har även varit med på löshoppningen och jisses vilka positiva kommentarer han fick av domare/tränare H. -Detta e inte möjligt, en fjording ska inte kunna hoppa med sådan teknik, han är exellent mm!!!

Jahve har varit med på tömkörningstillfällena vi haft i ridhuset, och i söndags drog han skaklar för första gången!!

Uddas Hector blev tillsalu pga personliga skäl hos nya matte E, så han har jag köpt tillbaks och sålt till världens bästa Viktoria! Och de e redan på gång ut mot någon enklare tävling! För att Vicki skulle få plats i stallet så fick "the one and only" Temperrament komma till mig!!

Så Uddas Jahve 319 och Temperament 227 är stationerade hos mig. Uddas Hector 309 kommer att åka lite mellan oss, men bokas enl överenskommelse!2018-02-24Dagbok 2010

Posted by Lars-Göran Linde 2018-02-24 17:58:46

Har fått fina bilder på Lady Gaga i hennes nya hem. Hon har fått det riktigt bra, och blir ompysslad som den prinsessa hon är!
Har varit ute på 3 korta turer med Cello, han e så härlig att rida, har fått ytterligare ett par förfrågningar på honom, får se hur seriöst det är.....
Jahve tömkördes härom dagen, och idag var vi på löshoppning. Han va lugn som en filbunke på vägen ner, och medan vi väntade. Men sen var han uber laddad, och rusade runt lite innan han började att fokusera på hinderna. När vi sen gick hem så var han laddad och såg spöken överallt!
Paljett blir bara större o större, och magen har börjat ändra form!2018-02-14Dagbok 2010

Posted by Lars-Göran Linde 2018-02-14 21:50:54

Jisses va tiden går, och inget blir gjort......
Har det inte varit regn och slabb, så är det fruset och blankis, känns inte alls motiverande!
Celine går flera dagar i veckan med sin medryttare, dom trotsar allt väder....
Paljett rids inte längre, men vi kör henne fortfarande någon dag i veckan. Hon har nu bara 7 veckor kvar till beräknad fölning, spännande.
Cello är också igång lite, då medryttaren tar han istället för Paljett.
Imorgon så kommer en spekulant och ska provrida han! Håll tummarna.
På tal om spekulanter så är Lady Gaga såld, och flyttar redan på fredag. Hade en trevlig familj här för att titta på båda åringarna. Det var verkligen inget lätt beslut, hjärtat säger ett och hjärnan ett annat....... Linjett el LG, LG el Linjett. Båda har så många fördelar att jag inte kan säja att den ena är bättre än den andra.
Så det var "nostalgin" som fick avgöra Linjett är ju "vårt eget" på tre håll fm, mm och mf, det e ju bara ff (Gandalf) som inte är ägt-uppfött hos oss! Tänkte även så här, jag har ju Jahve e Celine, men har inget efter Paljett. (Och Jahve kan jag använda på Linjett o Kaifa när det är dags)
Jag har fått 2 st nya westernsadlar av en granne/vän. Jag har i många år velat köpa, men inte fått tummarna ur rö...! Jisses va härligt att rida i en westernsadel.

2017-12-27Dagbok 2010

Posted by Lars-Göran Linde 2017-12-27 13:26:23

Sparlåga
Ja häst aktiviteterna är verkligen på sparlåga just nu, det regnar och regnar och regnar. Det är så klabbigt överallt, att man inte kan ta sig fram utan vadarstövlar. Vet verkligen ingen vinter som varit så blöt.
Medryttarna är här dock regelbundet samt Paljett kör vi lite grann också. Förra helgen drog hon några små tomtenissar och tärnor till ridhuset och deras julmys. Vädret då var helt magiskt(den enda dagen denna vinter), knappt 10 cm nysnö och ett par minus, dock för lite för att ta fram släden, men bjällerkrans och åkvagn gick också bra! Även Celine och medryttare L deltog. L var ridande lucia och H gick med som tomte, för att ha extra koll bland alla människor.
Jag fick semester både lillejul och julafton, så det har varit en härlig helg med nära o kära, precis som man vill ha det.
Nu efter helgerna så ska Cello ut på annons, så hoppas jag att han blir såld. Säljer även ett stoföl för en bekant, så hör gärna av er om ni vet någon som e intresserad!

2017-12-01Dagbok 2010

Posted by Lars-Göran Linde 2017-12-01 15:45:49

Cello är hemma igen!! Hans inridning har gått super, och han går fint i alla gångarterna, och hoppar enstaka hinder under ryttare, så nu letar vi aktivt efter ett nytt hem till honom!! Jahve e ganska stabil i tömkörningen nu, så snart dags att utöka med skrammel!!

Det e ganska länge sedan som jag kände de första sparkarna i Paljett, och det e ju bara lite mer än 4 mån till beräknad fölning.

Celine är jag också ganska säker på, men hon är ju bet betydligt senare.

Advents myset infinner sig sakta men säkert.