Uddas dagbok

Uddas dagbok

2017-09-11

Dagbok 2010Posted by Lars-Göran Linde 2017-09-11 11:18:10
Vilken helg!
Torsdagen var ju stora badar dagen för grabbarna, samt att hovis fick komma o spika fast en tappsko på Jahve!
Fredag morgon så packades allt som skulle med till Grevagården fram. Och vid lunch så anlände Cecilia, Viktoria och Matilda med Hector och Therese kom med Eclipze och alla mina grejor packades in i deras transporter! Givetvis så kom far också hit, vi måste ju ha någon som höll ordning på oss.... Vi kom iväg som vi skulle och halvvägs upp så var det en rejäl fikapaus så att hästarna kunde njuta av en stillastående transport ett tag. Precis hela vägen så öste regnet ner Resten av resa gick också jättebra!
Vi installerade alla pållar och "attiraljer" och det tog ju lite tid. Vicki o Matilda tog en skrittur på de stora grabbarna, och jag sprang lite med de små.
Så kom då lördagen, det blev ju lite ändrade planer och ganska tajt för att få allt att fungera. Goda vännerna Anders, Irene o Mica skulle ju mött upp och hjälpt till, men Anders blev allvarligt sjuk på resan upp och ligger nu på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg! (Alla tankar till er kära vänner). Men vi fick allting på plats lagom till visningen och alla hingstarna var jätteduktiga. Efter extriörvisningen så var det bruksprovsdags, och VILKA bruksprov Vicki gjorde!! bästa ridna på Hector och nästbästa på Eclipze!
Sen var det extriör bedömning av de äldre grabbarna!
Till sist var det då dags för kritiken, först ut var 2,5 åringarna.... nr 1 till final, nr 4 till final OCH nr 6 MIN UDDAS JAHVE!! Jisses kors, nog för jag haft det på känn, men det e ju så små marginaler!! Han blev placerad som nr 2 av 3, nu blev det ärevarv. Pulsen i max byta häst och in med Cello, här var det tre st, ingen blev godkänd men min Cello var den enda som visades i klass 1 och fick ihop fina 38p!! Ut som satan o byta häst och in med Hector! Han fick b tom 2021 (alltså fortsatt avel i 4år)
Dyngsura frusna och glada åkte vi till vårt boende, käka pizza och skålade i skumpa!
Söndagen så visade jag Jahve på utställninen där han kom 2a i sin klass! Efter en tidig lunch så packade vi ihop allt och begav oss hemåt!
Sitter nu och njuter av två egenuppfödda godkända hingstar Uddas Hector och Uddas Jahve!!! På onsdag åker Hector till sin nya ägare Emma!
Kommer en resume av hela helgen vid ett annat tillfälle!