Uddas dagbok

Uddas dagbok

2018-06-05

Dagbok 2010Posted by Lars-Göran Linde 2018-06-05 21:46:37

Jisses va tiden går, sorry att det inte varit någon uppdatering.

Uddas Manito växer så det knakar, och har kommit in i trotsåldern.... Men han e så himla trevlig och nyfiken, med ett riktigt bra temperament!!

Har ju haft Temperament227, Uddas Hector 309 och Uddas Jahve 319 tillgängliga på station, och det har verkligen varit ett botten år i år! Tre hingstar har betäckt fyra ston..........

Celine e dr med Temperament

Hilde e dr med Jahve

Paljett e dr med Hector

Tezz e dr med Hector

Ytterligare ett el två ston ska ev komma. Både Temperament och Hector har åkt hem till Vicki o Cilla igen. Men e det fler som vill använda dom så kommer dom hit igen. Allt rullar på i en väldig fart. Den största nyheten är väl att Hilde kommer att stanna kvar här på gården.

Hilde har ju sin duktiga medryttare, som ska bli fodervärd till henne, för att testa på hur det är att ha häst. Hon kommer dock att stå kvar i stallet, men ett bra sätt för en ny fjordingfrälst att testa. Celine rids ganska mycket av L, och hon har en riktigt bra kondis nu! Paljett o far e ute på tur flera gånger i veckan.

Jahve ska igång igen i körningen så att han kan komma i vagn och komma ut i stora världen!

Det är torrt verkligen TORRT!!. 30 mm nederbörd sen 1a Mars, betet är avbränt. Men värst är det för heltidsbönderna, säden torkar ihop och blir helt usel. Grässkörden blev mindre än hälften. Någon har tom slagit rågen för att få lite extra foder i vinter! Har nog aldrig varit med om en så kraftig torka så tidigt på året. De senaste veckorna har legat på 30 grader.